Cele mai eficiente diete ale secolului: Dieta Weight Watcher si Dukan

by Admin
diete

Cele mai eficiente diete ale secolului. Cum influenteaza dieta sanatatea

Cuprins:

Modul sedentar de viata, alimentele ultra-procesate si stilul de viata agitat si dezordonat fac ca kilogramele in plus sa se acumuleze intr-un mod extrem de alert. Din aceasta cauza atat femeile cat si barbatii moderni apeleaza tot mai dez la diete. In continuare va voi prezenta care sunt cele mai populare diete ale secolului XXI, cara sunt atuurile acestora dar si care sunt riscurile la care se supun persoanele care urmeaza astfel de metode pentru a scapa  de kilogramele acumulate.

1. Dieta Weight Watcher

Inca din 1963 dieta Weight Watcher a imbunatatit viata a milioane de oameni. A fost „inventate” in Statele Unite ale Americii si de la inceput a avut numerosi adepti. NU este o dieta drastica, nu are alimente interzise si prin aceasta metoda se poate slabi 1 kg pe saptamana. Kilogramele in plus sunt indepartate treptat, fara a crea stare de slabiciune si fara a slabi sistemul imunitar. Dieta Weight Watcher este mai mult un mod de viata, decata o dieta, este practic o metoda de imbunatatire a modului de viata. Poate fi tinuta de orice persoana, iar din punct de vedere financiar este rentabila.

diete
Dieta

Principiul de functionare este relativ simplu: se stabilesc un un numar de puncte WW zilnice, in functie de sex, greutate, inlatime, stare de sanatate. Toate alimentele care se consuma, sunt raportate la continutul de lipide si valoare calorica. Cel care opteaza pentru acesta dieta trebuie sa se incadreze in limita de puncte WW peermisa zilnic.

Aceste dieta este una de durata si trebuie asociata cu exercitii fizice de intensitate medie sau ridicata. Este un mod de viata care promoveaza o alimentatie sanatoasa!

Avantajele dietei WW sunt numeroase, poate fi tinuta de orice persoana, nu exista restrictii alimentare, nu apare senzatia de foame, nu intervine starea de frustrare sau slabiciune fizica.

Dezavantajele dietei Weight Watcher: pentru a tine aceasta dieta trebuie sa intri pe site-ul oficial al site-ului care este in limba engleza, trebuie sa consulti permanent lista de puncte a alimentelor, este eficienta doar cand este respectate intocmai!

2. Dieta Dukan

Dieta Dukan este o dieta proteica, inventata in 1975 de catre medicul francez Pierre Dukan, care a fost extrem de preocupat de soarta persoanelor care tineau dieta.  Dieta Dukan a devenit foarte populara dupa anul 2000 cand medicul a publicat cartea cu regimul care ii poarta numele.

Aceasta dieta are la baza consumul ridicat de proteine, in detrimentul glucidelor si lipidelor; reducandu-se aceste substante, organismul acceseaza propria rezerva de grasimi, imbunatatind in acelasi timp masa musculara. Este o dieta de lunga durata, care are ca efect modificarea arderilor metabolice.

Dieta Dukan este una restrictiva, din lista de 100 de alimente permise 72 fiind de origine animala si doar 28 de origine vegetala. Meniul poate fi constituit doar din carne slaba (peste, pui, curca, fructe de mare, iepure), produse lactate fara grasime, oua, legume, tarate de ovaz. Lista de alimente interzice cu desavarsire in primele doua faze ale dietei fructele, leguminoasele, carbohidratii. Pe parcursul dietei se consuma cantitati mari de lichide (apa, ceai).

Dieta are patru faze – Atac, Croaziera, Consolidara, Stabilizare- primele doua fiind cele mai restrictive. Persoanele care urmeaza aceasta dieta scapa in primele doua faze ale dietei de kilogramele in exces, urmatoarele doua faze fiind mai mult un mod de viata, un mod sanatos de alimentatie. Pentru eficienta maxima dieta Dukan trebuie asociata cu exercitii fizice.

Avantaje: kilogramele in plus sunt rapid eliminate, portiile de mancare sunt generoase, nu exista risc de infometare, este o dieta pe termen lung si organismul se pregateste pentru un mod de viata sanatos, este usor de urmat, nu itevine stare de slabiciune, favorizeaza dezvoltarea sistemului muscular, permite mici recompense alimentare, deci nu intervine stare de frustrare.

Dezavantaje: creste nivelul de colesterol, este destulde restrictiva in primele doua etape, favorizeaza aparitia constipatiei, poate provoca tulburari ale ficatului si rinichilor ce au simptome neplacute: miros neplacut al urinei, senzatie metalica in gura, respirate neplacut mirositoare.

You may also like

1 comment

Dieta Dr. Sebi Alkaline ce este și cât este de benefică? - Un blog februarie 25, 2020 - 1:49 pm

[…] va trebui să mâncați porții extrem de mari din aceste alimente. Deși alimentele din această dietă au un conținut ridicat de nutrienți, cum ar fi beta-carotenul, potasiul și vitaminele C și E, […]

Leave a Comment