Ciroza hepatica: cauze, simptome, tratament

by Admin

Ciroza hepatica: cauze, simptome, tratament

Ciroza hepatica este o boala cronica care apare ca urmare a unor leziuni ale ficatului. Este o boala progresiva, in care tesutul hepatic sanatos este distrus si inlocuit cu tesut cicatrizat, avand ca rezultat functionarea hepatica slaba.

Cauzele principale ale cirozei ficatului sunt abuzul de alcool, bolile unui ficat gras asociate cu obezitatea si diabetul, hepatita virala B si C. Simptomele cirozei includ pierderea apetitului, oboseala, greata si varsaturi, scadere in greutate, mancarimi ale pielii, icter, edem si crampe musculare.

In stadiile incipiente ale cirozei hepatice pot exista doar cateva simptome, mai multe simptome dezvoltandu-se pe masura ce boala inainteaza. Vestea proasta este ca nu exista niciun tratament pentru aceasta boala. Atunci cand se trateaza ciroza, este esential sa se determine cauza principala. Tratamentul este realizat, de obicei, cu scopul de a preveni deteriorarea in continuare a ficatului si reducerea complicatiilor. Impreuna cu tratamentul prescris de medicul specialist, ar trebui sa faceti unele modificari in dieta si in stilul de viata. In plus, puteti recurge la anumite remedii naturale pentru a ajuta la imbunatatirea starii generale:

– Ciulinul de lapte este un remediu util pentru ciroza. Desi nu va vindeca ficatul bolnav, aceasta poate ajuta la prevenirea agravarii bolii. Planta contine un ingredient activ numit silibinin cu proprietati antioxidante, detoxifiante si efecte hepatoprotectoare. Primele cercetari sugereaza ca aceasta planta poate fi utila pentru persoanele cu boli de ficat dezvoltate pe fonndul consumului de alcool. Ciulinul de lapte este disponibil sub forma de supliment, extract lichid, capsule si tinctura. Consultati-va medicul pentru dozajul adecvat.

– Picrorhiza kurroa poate fi utila in tratarea cirozei ficatului, mai ales atunci cand boala este cauzata de hepatitele virale. Acesta reduce stresul oxidativ, promoveaza secretia sucurilor biliare si imbunatateste functionarea ficatului. In plus, stimuleaza apetitul si actioneaza ca un laxativ puternic. Se amesteca o lingura de radacina de pulbere din aceasta planta medicinala cu miere. Consumati amestecul de trei ori pe zi, timp de aproximativ o luna. In cazul in care suferiti de constipatie, se amesteca de doua ori cantitatea acestei plante medicinale cu miere cu o ceasca de apa calda. Se administreaza de trei sau patru ori pe zi.

– Schisandra este folosita in medicina traditionala chineza pentru a curata ficatul, protejarea celulei hepatice si la regenerarea tesuturilor hepatice. Studiile au descoperit ca aceasta poate ajuta la protejarea impotriva leziunilor hepatice legate de droguri. In anul 2001, cercetatorii chinezi au studiat efectele acestei plante combinate cu radacina de Astragalus si au constatat ca a ajutat in mod eficient la imbunatatirea hipertensiunii portale la pacientii care sufera de ciroza hepatica. Puteti lua Schisandra si radacina de Astragalus sub forma de supliment. Pentru un dozaj corect, consultati medicul.

You may also like

Leave a Comment