Cum mentii ochii clari si limpenzi

by Admin

Cum mentii ochii clari si limpenzi

Zicala “ochii sunt fereastra sufletului” este foarte populara. Acesta este un motiv pentru care oamenii doresc ca ochii, principala caracteristica a fetei, sa le straluceasca efectiv. Ochii clari denota fericire si sanatate, in timp ce ochii injectati sau obositi, indica boala si oboseala. Congestionarea ochilor poate fi cauzata de mai multi factori, inclusiv de: probleme de sanatate, oboseala, lipsa de somn, ore lungi de lucru, deficit de nutritie, consumul excesiv de alcool, deshidratare, fumatul si chiar un ficat obosit. Pentru a obtine ochi limpezi si luminosi, puteti adopta modificari simple ale stilului de viata si puteti incerca anumite remedii usor de realizat.

Puteti calma ochii obositi cu felii de castravete. Continutul ridicat de apa din castravete va ajuta la calmarea ochilor obositi. Castravetele poate reduce cercurile intunecate de sub ochi si umflaturile. Se taie cateva felii groase de castravete si se pun la frigider timp de 10 pana la 15 minute. Puneti feliile refrigerate pe pleoapele inchise pana cand acestea devin calde. Apoi spalati ochii cu apa. Se repeta procedeul dupa cum este necesar. De asemenea, puteti recurge la acest remediu cu felii de cartofi refrigerate.

Apa de trandafiri este un alt mod eficient de a reda stralucirea ochilor obositi. Efectul sau calmant ajuta la intinerirea pielii din jurul ochilor si previne cearcanele  si umflaturile. Inmuiati doua dischete din bumbac in apa rece de trandafiri.  Puneti vata, astfel inmuiata, peste pleoapele inchise. Lasati sa actioneze timp de 10 pana la 15 minute, apoi spalati ochii cu apa normala. Urmati acest tratament dupa cum este necesar.

Ceaiul verde si cel negru ajuta la reducerea cearcanelor si restabileste stralucirea naturala a ochilor. Proprietatile anti-iritante si antioxidante ale ceaiurilor ajuta la reducerea umflaturilor zonei din jurul ochilor, precum si la limpezirea ochilor inrositi. Fierbeti doua pliculete de ceai intr-o ceasca de apa fierbinte timp de 5 minute. Scoateti pungile de ceai, stoarceti excesul de apa si puneti-le in frigider timp de 15 minute. Se pun pliculetele de ceai refrigerate peste ochii inchisi si se lasa timp de 5 minute. Se repeta acest tratament ori de cate ori doriti.

Somnul este foarte important, nu numai pentru sanatate, ci si pentru ochi. Atunci cand se doarme cel putin 6 pana la 8 ore pe noapte, ochii vor fi limpezi si  luminoasi. Fara un somn adecvat, ochii vor arata obositi si neclari. In plus, lipsa de somn poate contribui la cercurile intunecate si umflaturile de sub ochi. Incercati sa aveti un program de somn bine stabilit. Dormiti intr-o incapere bine aerisita, cu cat mai putin zgomot posibil. A se evita consumul unei mese copioase sau consumul de alcool in cantitati mari inainte de a merge la culcare!

You may also like

Leave a Comment