Dieta Dr. Sebi Alkaline ce este și cât este de benefică?

by Admin
Dieta Dr. Sebi

Cuprins:

  1. Dieta Dr. Sebi – ce este?
  2. Cum să urmezi dieta Dr. Sebi
  3. Te poate ajuta dieta Dr. Sebi să slăbești?
  4. Beneficiile potențiale ale dietei Dr. Sebi
  5. Dezavantajele dietei Dr. Sebi
  6. Dieta Dr. Sebi – Nu se bazează pe știința reală
  7. Dieta Dr. Sebi – Ce putem mânca ?
  8. Alimente de evitat

Dieta Dr. Sebi, numită și Dieta Alkalină Dr. Sebi, este o dietă pe bază de plante dezvoltată de regretatul Dr. Sebi. Această dietă pretinde că vă întinerește celulele eliminând deșeurile toxice prin alcalinizarea sângelui

Dieta Dr. Sebi se bazează pe consumul unei liste scurte de alimente aprobate împreună cu multe suplimente. Acest articol revizuiește beneficiile și dezavantajele dietei Dr. Sebi și dacă dovezile științifice susțin afirmațiile de sănătate.

Dieta Dr. Sebi – ce este?

Dieta Dr. Sebi – Această dietă se bazează pe teoria balanței bio-minerale africane și a fost dezvoltată de herbalistul autoeducat Alfredo Darrington Bowman – mai cunoscut sub numele de Dr. Sebi. În ciuda numelui său, Dr. Sebi nu a fost medic și nu a deținut un doctorat.El a conceput această dietă pentru oricine dorește să vindece sau să prevină în mod natural bolile și să-și îmbunătățească sănătatea generală fără a se baza pe medicina convențională occidentală.Potrivit Dr. Sebi, boala este un rezultat al acumulării de mucus într-o zonă a corpului tău. De exemplu, acumularea de mucus în plămâni este pneumonia, în timp ce excesul de mucus în pancreas este diabetul.El susține că bolile nu pot exista într-un mediu alcalin și încep să apară atunci când corpul tău devine prea acid.Urmărindu-și cu strictețe dieta și folosind suplimentele sale costisitoare, promite să-ți restaureze starea alcalină naturală a corpului și să-ți detoxifice corpul bolnav. Inițial, dr. Sebi a afirmat că această dietă ar putea vindeca afecțiuni precum SIDA, anemia cu celule secera, leucemie și lupus. Cu toate acestea, după un proces din 1993, i s-a dispus să renunțe la formularea unor astfel de pretenții. Dieta constă dintr-o listă specifică de legume, fructe, cereale, nuci, semințe, uleiuri și ierburi. Deoarece produsele de origine animală nu sunt permise, dieta Dr. Sebi este considerată o dietă vegană. Sebi a afirmat că, pentru ca organismul tău să se vindece, trebuie să urmezi dieta constant pentru tot restul vieții. În cele din urmă, în timp ce mulți oameni insistă că programul le-a vindecat, niciun studiu științific nu susține aceste afirmații.

Cum să urmezi dieta Dr. Sebi

Regulile dietei Dr. Sebi sunt foarte stricte și sunt prezentate pe site-ul său web. Conform ghidului nutrițional al Dr. Sebi, trebuie să urmați aceste reguli cheie:

Regula 1 – Trebuie să mâncați alimente enumerate în ghidul nutrițional;

Regula 2 – Bea minim 3,8 litri de apă în fiecare zi;

Regula 3 – Luați suplimentele Dr. Sebi cu o oră înainte de medicamente;

Regula 4 – Nu sunt permise produse de origine animală; Regula 5 – Nu este permis alcoolul;

Regula 6 – Evitați produsele din grâu și consumați doar „boabele cu creștere naturală” enumerate în ghid;

Regula 7 – Evitați să folosiți un cuptor cu microunde pentru a preveni uciderea alimentelor;

Regula 8 – Evitați fructele din conserve sau fără semințe;

Nu există linii directoare specifice privind nutrienții. Cu toate acestea, această dietă este săracă în proteine, deoarece interzice fasolea, lintea și produsele animale și soia. Proteina este un nutrient important necesar mușchilor puternici, pielii și articulațiilor.

Este recomandat să cumpărați pachetul „all-inclusive”, care conține 20 de produse diferite despre care se pretinde că vor fi curățate și restaurate întregul corp în cel mai rapid ritm posibil. În afară de aceasta, nu sunt furnizate recomandări de supliment specifice. În schimb, trebuie să comandați orice supliment care să se potrivească problemelor dvs. de sănătate. De exemplu, capsulele „Bio Ferro” susțin că tratează problemele hepatice, îți curăță sângele, stimulează imunitatea, promovează pierderea în greutate, ajută problemele digestive și crește bunăstarea generală. Mai mult, suplimentele nu conțin o listă completă de nutrienți sau cantitățile lor, ceea ce face dificil să știți dacă acestea vor satisface nevoile dvs. zilnice.

Te poate ajuta dieta Dr. Sebi să slăbești?

Deși dieta Dr. Sebi nu este concepută pentru pierderea în greutate, este posibil să pierdeți în greutate dacă o urmați.Dieta descurajează consumul unei diete occidentale, care este bogată în alimente ultra-procesate și încărcate cu sare, zahăr, grăsimi și calorii.În schimb, promovează o dietă pe bază de plante neprocesate. În comparație cu dieta occidentală, cei care urmează o dietă bazată pe plante tind să aibă rate mai mici de obezitate și boli de inimă.Un studiu de 12 luni efectuat la 65 de persoane a descoperit că cei care au urmat o dietă nelimitată cu alimente integrale, cu conținut scăzut de grăsimi, pe bază de plante, au pierdut semnificativ mai mult în greutate decât oamenii care nu au urmat dieta.La 6 luni, cei aflați în dietă au pierdut în medie 12,1 kilograme , comparativ cu 1,6 kilograme din grupul de control.Mai mult, majoritatea alimentelor din această dietă au un conținut scăzut de calorii, cu excepția nuci, semințe, avocado și uleiuri. Prin urmare, chiar dacă ați consumat un volum mare de alimente aprobate, este puțin probabil ca acesta să conducă la un surplus de calorii și să conducă la creșterea în greutate. Cu toate acestea, dietele foarte scăzute de calorii nu pot fi menținute de obicei pe termen lung. Majoritatea persoanelor care urmează aceste diete redobândesc greutatea odată ce reluă un regim alimentar normal. Deoarece această dietă nu specifică cantități și porții, este greu de spus dacă va oferi suficiente calorii pentru pierderea în greutate durabilă.

Beneficiile potențiale ale dietei Dr. Sebi

Unul dintre beneficiile dietei Dr. Sebi este accentul său puternic pe alimentele pe bază de plante.Dieta promovează consumul unui număr mare de legume și fructe, bogate în fibre, vitamine, minerale și compuși vegetali.Dietele bogate în legume și fructe au fost asociate cu inflamații reduse și stres oxidativ, precum și protecție împotriva multor boli.Într-un studiu efectuat la 65.226 de persoane, cei care au mâncat 7 sau mai multe porții de legume și fructe pe zi au avut o incidență mai mică cu 25% și cu 31%, respectiv a cancerului și a bolilor de inimă.În plus, majoritatea oamenilor nu mănâncă suficient. Într-un raport din 2017, 9,3% și 12,2% dintre oameni au respectat recomandările pentru legume și, respectiv, fructe.Mai mult, dieta Dr. Sebi promovează consumul de cereale integrale bogate în fibre și grăsimi sănătoase, precum nuci, semințe și uleiuri vegetale. Aceste alimente au fost legate de un risc mai mic de boli de inimă.În cele din urmă, dietele care limitează alimentele ultra-procesate sunt asociate cu o calitate globală mai bună a dietei.

Dieta Dr. Sebi Alkalina

Dezavantajele dietei Dr. Sebi

Rețineți că există mai multe dezavantaje ale acestei diete.

Foarte restrictiv

Un dezavantaj major al dietei Dr. Sebi este faptul că restricționează grupuri mari de produse alimentare, cum ar fi toate produsele de origine animală, grâu, fasole, linte și multe tipuri de legume și fructe.De fapt, este atât de strict încât permite doar anumite tipuri de fructe. De exemplu, vi se permite să mâncați roșii cherry sau prune, dar nu și alte soiuri, cum ar fi roșii mai mari.În cele din urmă, această dietă încurajează alte comportamente negative, cum ar fi utilizarea suplimentelor pentru a atinge starea de sațietate . Având în vedere că suplimentele nu sunt o sursă majoră de calorii, această afirmație determină în continuare modele alimentare nesănătoase.

Lipsește proteine și alți nutrienți esențiali

Alimentele enumerate în ghidul nutrițional al Dr. Sebi pot fi o sursă excelentă de nutriție.Cu toate acestea, niciunul dintre alimentele permise nu este o sursă bună de proteine, un nutrient esențial pentru structura pielii, pentru creșterea mușchilor și pentru producerea de enzime și hormoni.Sunt permise numai nuci, nuci din Brazilia, semințe de susan și semințe de cânepă, care nu sunt surse mari de proteine. De exemplu, 1/4 cană (25 grame) de nuci și 3 linguri (30 grame) de semințe de cânepă furnizează 4 grame, respectiv 9 grame de proteine).Pentru a vă satisface nevoile zilnice de proteine, va trebui să mâncați porții extrem de mari din aceste alimente.Deși alimentele din această dietă au un conținut ridicat de nutrienți, cum ar fi beta-carotenul, potasiul și vitaminele C și E, acestea sunt sărace în omega-3, fier, calciu și vitaminele D și B12, care sunt substanțe nutritive comune pentru îngrijorarea celor care urmează o dietă strict vegetală.Site-ul Dr. Sebi afirmă că anumite ingrediente din suplimentele sale sunt proprietate și nu sunt listate. Acest lucru se referă la, deoarece nu este clar ce nutrienți obțineți și cât de mult, ceea ce face dificil să știți dacă veți satisface nevoile dvs. zilnice de nutrienți.

Dieta Dr. Sebi – Nu se bazează pe știința reală

Una dintre cele mai mari preocupări în ceea ce privește abordarea dietetică a doctorului Sebi este lipsa de dovezi științifice care să o susțină.El afirmă că alimentele și suplimentele din dieta sa controlează producția de acid din corpul tău. Cu toate acestea, corpul uman reglementează strict echilibrul acido-bazic pentru a menține nivelul de pH al sângelui între 7,36 și 7,44, făcând în mod natural corpul tău ușor alcalin.În cazuri rare, cum ar fi cetoacidoza din diabet, pH-ul sângelui poate ieși din acest interval. Aceasta poate fi fatală fără asistență medicală imediată.În cele din urmă, cercetările au arătat că dieta dumneavoastra poate modifica ușor și temporar pH-ul urinei, dar nu și nivelul sângelui. Prin urmare, urmând dieta Dr. Sebi nu vă va face corpul mai alcalin.

Dieta Dr. Sebi – Ce putem mânca ?

Ghidul nutrițional al doctorului Sebi detaliază alimente specifice admise în dietă, inclusiv:

Fructe: mere, coacăze, curmale, smochine, mămăligă, papaya, fructe de pădure, piersici, nucă, nucă de cocos, pere, prune, limes, mango, pepeni;

Legume: avocado, ardei gras, năut, castraveți, salată, ciuperci, măsline, dovlecei, roșii (numai cherry), dovlecel

Cereale: secară, orez sălbatic, quinoa

Nuci și semințe: nuci din Brazilia, semințe de cânepă, semințe crude de susan, nuci

Uleiuri: ulei de avocado, ulei de nucă de cocos, ulei de struguri, ulei de cânepă, ulei de măsline (crud), ulei de susan

Ceaiuri de plante: mușețel, fenicul, ghimbir, zmeură

Condimente: oregano, busuioc, cuișoare, frunze de dafin, mărar, busuioc dulce, achiote, cayenne, habanero, tarhon, pudră de ceapă, salvie, sare de mare pură, cimbru, alge granulate pudrate, sirop pur de agave, zahăr

Pe lângă ceai, aveți voie să beți apă. În plus, puteți mânca cereale permise sub formă de paste, cereale, pâine sau făină. Cu toate acestea, orice aliment dospit cu drojdie sau praf de copt este interzis.

Alimente de evitat

Nu sunt permise alimentele care nu sunt incluse în ghidul de nutriție Dr. Sebi, cum ar fi:

– conserve de fructe sau legume;

– fructe fără semințe;

– ouă;

– lactate;

– peşte;

– carne rosie;

– păsări de curte;

– produse din soia;

– alimente prelucrate, inclusiv mâncare pentru preluare sau restaurant;

– grâu;

– zahăr (în afară de sirop de agave);

– alcool;

– drojdie sau alimente crescute cu drojdie;

– alimente făcute cu praf de copt;

Mai mult, multe legume, fructe, cereale, nuci și semințe sunt interzise în dietă. Pot fi consumate numai alimentele enumerate în ghid.

You may also like

Leave a Comment