Dieta Vegană

by Admin
Dieta Vegana

Vegetarienii nu mănâncă carne, pește și păsări de curte și nici veganii. Dar veganii merg mai departe, excluzând toate produsele animale din dietele lor – chiar lactate și ouă. Dacă respectați o dietă vegană, asta înseamnă că nu există fasole preparată cu untură, margarină făcută cu zer și orice cu gelatină, care provin din oasele și copitele animalelor. Fructele, legumele, verdețurile cu frunze, cerealele integrale, nuci, semințele și leguminoasele vor fi capcana ta.

Dieta Vegană - O dietă sănătoasă pentru toată lumea
Dieta Vegană – O dietă sănătoasă pentru toată lumea

Cum funcționează Dieta Vegană?

Pentru a începe dieta vegană, puteți apela la Google, care este plin de informații bune și nenumărate cărți care oferă planuri și rețete vegane structurate. Pentru oamenii nou în veganism, o carte bună de început este „The Forks Over Knives Plan”. Include rețete, planuri de masă, liste de cumpărături, sfaturi despre cum să vă alimentați frigiderul, cum să mâncați și să gustați sănătos din mers și chiar cum să combateți poftele. Adesea denumită „enciclopedia” nutriției vegane, „Deveniți vegani” oferă tot ce trebuie să știți despre a rămâne sănătos pe o dietă vegană. Răspunzând multor întrebări comune în legătură cu nutrienții, atletismul și chiar sarcina vegană, se bazează pe multe studii pentru a-și face informații într-un mod clar. Și seria „Skinny Bitch” – care include cartea de bucate „Skinny Bitch in the Kitch” – oferă sfaturi și rețete nutriționale. Iată câteva sfaturi pentru a începe dieta vegană:

  • Nu trebuie să mergi curcan rece. Ați putea începe să pregătiți în fiecare săptămână câteva mâncăruri fără carne și să faceți treptat mai multe înlocuiri – tofu în agitație în loc de pui, să zicem sau burgeriți veggie în loc de carne de vită.
  • Dacă scopul tău este și pierderea în greutate, amplifică-ți rutina de exerciții fizice și mănâncă mai puține calorii decât maximul recomandat zilnic.
  • Caracterizați legumele în mesele dvs. Încărcarea farfuriei cu legume vă va oferi o mulțime de vitamine și fibre, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți mulțumit.

Dieta Vegană – ce putem mânca?

  • Unt de arahide – Folosiți această cremă bogată și cremoasă în mai multe moduri: pe o felie de pâine prăjită, amestecată cu fulgii de ovăz sau pur și simplu amestecată.
  • Lapte de migdale – Evitarea tuturor produselor de origine animală în această dietă înseamnă, de asemenea, lactate. Înlocuiți laptele obișnuit cu lapte de migdale, nucă de cocos sau soia.
  • Tofu – Încercați această proteină pe bază de plante coapte sau crocante, și savurați în supa dvs., pe o salată sau pe cont propriu.
  • Naut – Sunt o sursă excelentă de proteine ​​și vă vor face să vă simțiți plini până la următoarea masă.
  • Orez sau Cereale integrate – sunt un pariu sigur pentru dieta vegană, așa că poți găti cu orez cu cereale integrale.

Cât costă Dieta Vegană?

Dieta vegană este puțin costisitoare. Fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele pe bază de plante – care ar trebui să-ți umple coșul sunt, în general, mai scumpe decât alimentele puternic procesate, cum ar fi pâinea albă, cerealele zaharoase și dulciurile. Dar ocolirea măcelarului vă va ajuta să mențineți coșul rezonabil.

Dieta Vegană te va ajuta să slăbești?

Există șanse mari să pierzi în greutate cu dieta vegană. Cercetările arată că veganii tind să mănânce mai puține calorii, cântăresc mai puțin și au un indice de masă corporală mai mic (o măsură a grăsimii corporale) decât omologii lor care consumă carne. Dacă o faci bine – adică, consumând multe fructe, legume și cereale integrale – probabil că te vei simți plin cu mai puține calorii decât îți este permis în fiecare zi. Cu acel „deficit de calorii” și puțină activitate fizică, sunteți obligat să pierdeți kilograme. Cât de repede și dacă le țineți la distanță depinde de dvs.

Iată ce au de spus mai multe studii cheie despre veganism:

  • O meta-analiză a peste 90 de studii a descoperit niveluri semnificativ mai scăzute de indici de masă corporală, colesterol total, LDL-colesterol și glucoză la vegetarieni și vegani versus omnivore. Studiul italian din 2017 a legat și dietele vegetariene și vegane cu rate semnificativ mai mici de boli cardiace ischemice și cancer. Într-un studiu, 99 de participanți cu diabet zaharat tip 2 au urmat fie o dietă vegană, fie o dietă bazată pe orientările Asociației Americane pentru Diabet. După 22 de săptămâni, vegansii au pierdut o medie de 13 kilograme față de 9 în grupul ADA, conform descoperirilor publicate în 2006 în Diabetes Care. Dacă aveți greutate excesivă, pierderea a doar 5 până la 10% din greutatea actuală poate ajuta la eliminarea unor boli.
  • Peste 50 de adulți supraponderali au fost randomizați la una dintre cele patru diete cu indici glicemici cu conținut scăzut de grăsimi: vegani, vegetarieni, pesco-vegetarieni, semi-vegetarieni sau omnivori. Toți participanții au pierdut în greutate. Cu toate acestea, grupul vegan a avut cea mai importantă pierdere în greutate atât la două cât și la șase luni. Participanții vegani și-au redus, de asemenea, grăsimile și grăsimea saturată mai mult decât grupurile pesco-vegetariene, semi-vegetariene și omnivore. Studiul a fost publicat într-un număr din 2015 de Nutriție.
  • Peste 60 de femei supraponderale, în postmenopauză, au fost împărțite în două grupuri: jumătate a urmat o dietă vegană, iar cealaltă jumătate a urmat o dietă națională pentru Programul de Educație a Colesterolului (cu un nivel scăzut de grăsimi și colesterol dietetic). După un an, dieterii vegani au pierdut mai mult în greutate decât grupul NCEP: 10,8 kilograme comparativ cu 3,9 kilograme. Modelul s-a menținut după doi ani, când veganii încă cântăreau cu 6,8 kilograme mai puțin decât au început la studiul, comparativ cu 1,8 kilograme pentru grupul NCEP, conform concluziilor publicate în 2007 în Obezitate.
  • Într-un studiu publicat în 2014 în Nutriție, cercetătorii au urmat un grup de 50 de adulți supraponderali sau obezi timp de șase luni. Ei au descoperit că cei cu o dietă vegană au pierdut în greutate semnificativ mai mult decât cei din alte planuri, inclusiv vegetarieni, semivegetari și omnivori – cu aproximativ 4,3% sau în medie cu 16,5 kilograme. Autorii studiului bănuiesc că asta se datorează faptului că dieterii vegani s-au concentrat pe alimentele cu conținut ridicat de fibre, care te ajută să te simți plin pentru mai mult timp, iar dietele lor erau sărace în grăsimi și probabil că aveau mai puține calorii.

Cât de ușor este de urmat Dieta Vegană?

În timp ce consumul unei diete vegane sănătoase necesită o anumită planificare, în ultimii ani a existat o creștere a alternativelor vegane la produsele de origine animală, dincolo de capsele familiare de tofu și soia, cum ar fi laptele de ovăz, brânzeturile de nuci, slănina de alge și proteina de mazăre. Când vrei să gătești, există undeva o rețetă care să se potrivească papilelor gustative. Totuși, veganismul ia ceva muncă și creativitate. Depindeți de dvs. să planificați mesele în jurul proteinelor vegetale, mai degrabă decât proteine ​​animale. Aparent există un număr nelimitat de rețete vegane din care să alegeți. Reviste, cărți și site-uri vegane abundă, oferind sugestii pentru fiecare masă și bucătărie. Mâncarea este posibilă ca vegan, dar opțiunile pot fi limitate. Supa de legume de grădină și legumele aburite fac aperitive bune. Doar anumite tipuri de alcool sunt vegane. Cu toate acestea, chiar și restaurantele cu fast-food oferă din ce în ce mai multe opțiuni vegane – și toate restaurantele vegane continuă să apară. Nu există economii de timp cu dieta vegană, cu excepția cazului în care angajați pe cineva care să vă planifice, să cumpere și să vă pregătească mesele. Dacă ați construit o dietă vegană sănătoasă în jurul legumelor, fructelor și cerealelor integrate cu fibre, nu ar trebui să simțiți foame între mese. Experții în nutriție subliniază importanța sățietății, sentimentul satisfăcut că ai avut suficient. Pregătești mâncarea – dacă nu are un gust bun, știi pe cine să dai vina. Încercați să vă reinventați preferatele: mergeți pentru fasole neagră în loc de burritos cu friptură sau dacă amestecați de pui este chestia dvs., folosiți tofu în loc de păsări de curte. Și luați în considerare înlocuirea chiftelelor de curcan sau a cărnii în sos de spaghete cu fasole albă. Există, de asemenea, o mulțime de opțiuni pentru desert, inclusiv cupcakes de lavandă zmeură, semințe de dovleac fragil, frunze de coajă de vișin și boabe de semințe de mac.

You may also like

Leave a Comment