Infundarea urechilor

by Admin
Infundarea urechilor

Infundarea urechilor, o problema pe care o poti gestiona singur

Infundarea urechilor – Aveti probleme cu auzul? Din fericire, in multe cazuri, acest lucru nu are nimic de-a face cu capacitatea de a auzi. Problema poate sa apara, pur si simplu, din cauza unei urechi infundate sau a unui blocaj in canalul urechii. Simptomele unei urechi infundate includ o capacitate redusa de auz, senzatie de acidulare a urechii, vajait in interiorul urechii si senzatie de mucus sau lichid in interiorul urechii.

Infundarea urechilor – cauze

Urechea se infunda atunci cand tubul lui Eustache nu se inchide si se deschide in mod corespunzator pentru a reglementa egalizarea presiunii dintre urechea medie si presiunea atmosferei din afara urechii. Factorii care pot cauza infundarea urechilor sunt: acumularea de ceara, blocarea fluxului de aer la tubul Eustachian, diferentele de presiune in urechea medie si probleme ale sinusurilor. Urechile infundate pot afecta oameni de toate varstele, dar fenomenul este mai frecvent in randul copiilor, mai ales atunci cand acestia racesc. Pe langa faptul ca induce disconfort, o ureche infundat poate fi dureroasa.

Ce poti face?

Iata ce puteti face pentru desfundarea urechilor:

  • Spalarea urechii cu apa calda va ajuta la desfundarea acesteia. Se umple o seringa cu apa calda. Se inclina capul spre lateral, cat se poate de mult, si se trage de lobul urechii in jos pentru a deschide canalul auditiv. Introduceti varful seringii in orificiul urechii. Indreptati seringa usor in sus si in lateral si apasati pe seringa pentru a introduce apa in canalul urechii. Forta blanda a apei va disloca ceara. Asteptati timp de aproximativ 10 minute si apoi inclinati capul spre cealalta parte. Apa si ceara vor iesi cu usurinta.
  • Gargara cu o solutie de apa sarata calda, poate ajuta la desfundarea urechilor si, de asemenea la usurarea congestiei nazale, care poate contribui la aceasta problema. Se amesteca o lingurita de sare intr-un pahar cu apa calda. Faceti gargara cu aceasta solutie timp de 15 – 30 de secunde si apoi scuipati. Faceti acest lucru in mod repetat, pana cand urechea se va desfunda.
  • Inhalarea de abur este unul dintre cele mai simple moduri de a scapa de urechile infundate din cauza unei raceali. Aburul ajuta la slabirea si subtierea mucusului. Aburul poate ajuta, de asemenea, la slabirea cerii acumulate in ureche, care provoaca infundarea acesteia. Se toarna apa fierbinte intr-un castron mare. Se adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai sau ulei esential de lavanda. Acoperiti-va capul cu un prosop si inhalati aburul incet, pana cand urechea infundata se deschide. Puteti face, de asemenea, un dus fierbinte timp de aproximativ 10 minute pentru a calma simptomele urechii infundate.

You may also like

Leave a Comment