Simptome : circulatia slaba a sangelui
O buna circulatie a sangelui este esentiala pentru o sanatate buna. Sangele transporta nutrientii si oxigenul in organism. Orice problema a sistemului circulator poate duce la o varietate de alte probleme de sanatate. Daca este lasata netratata, aceasta poate provoca leziuni grave la creier, inima, ficat, rinichii si membre. O circulatie proasta poate fi cauzata de mai multi factori, insa cele mai comune cauze sunt ateroscleroza sau rigidizarea arterelor si boala arterelor periferice (PAD). Dar, circulatia proasta a sangelui poate fi, de asemenea, rezultat al unor probleme de sanatate, precum: diabetul, bolile de inima, obezitatea sau cheagurile de sange. Fumatul, excesul de alcool, sarcina si o alimentatie inadecvata, va pot face, de asemenea, mai vulnerabil la aceasta afectiune.
Efecte: circulatia slaba a sangelui
Cunoscand simptomele unei circulatii proaste, puteti afla cauza si o puteti tratata la timp. Este important sa consultati un medic atunci cand va confruntati cu probleme de circulatie, deoarece aceasta poate duce la un atac de cord, accident vascular cerebral si chiar deces.

Picioarele umflate pot fi un rezultat al faptului ca o persoana sta mult in picioare, intr-o singura pozitie, pentru perioade lungi de timp sau consuma multa sare, insa picioarele umflate isi pot avea cauzele si in malnutritie, obezitate, un stil de viata sedentar, sindromul premenstrual (PMS) si sarcina. Cu toate acestea, daca suferiti de edem sau de umflarea picioarelor, de ceva timp, cauza poate fi circulatia sanguina proasta. Din cauza lipsei fluxului de sange, rinichii intra in imposibilitatea de a efectua procesul de mentinere a apei in vasele de sange. Acest lucru face ca apa sa iasa in afara si sa se stabileasca in tesuturile inconjuratoare, ceea ce duce la umflarea picioarelor.
Amorteala simtita in anumite parti ale corpului, in special in extremitati (maini si picioare) poate fi, de asemenea, un semn al circulatiei proaste. Puteti avea, de asemenea, senzatie de amorteala din cauza presiunii constante pe maini sau picioare, expunerea temporara la compresiune la rece a nervilor, un stil de viata sedentar, deficienta de vitamina B12 sau de magneziu. Acesta poate fi, de asemenea, un simptom al sindromului de tunel carpian, diabet, scleroza multipla sau tiroida.
Oboseala este un efect secundar al efortului fizic. Cu toate acestea, un sentiment constant de oboseala poate indica o circulatie inadecvata a sangelui in organism. Acest lucru face ca organele sa lupte pentru a-si indeplini functiile normale. Circulatia slaba poate afecta si musculatura, deoarece muschii nu sunt oxigenati suficient.