Sindromul ovarelor polichistice

by Admin

Sindromul ovarelor polichistice: cauze, simptome, tratament naturist

Sindromul ovarelor polichistice este o afectiune legata de un dezechilibru hormonal, frecventa in cazul femeilor aflate la o varsta reproductiva. Acesta este caracterizat prin niveluri ridicate de androgeni (hormoni masculini) in organism. Cercetatorii au legat, de asemenea, insulina de acest sindrom, deoarece multe femei cu sindromul ovarelor polichistice au un nivel mai ridicat de insulina in organism. Nivelurile ridicate de insulina, determina ovarele sa produca mai multi hormoni de sex masculin.

Cauza exacta a sindromului polichistic al ovarelor este inca necunoscuta. Cu toate acestea, se considera ca un factor important al afectiunii poate fi genetic. Aceasta tulburare endocrina este, de asemenea, asociata cu un risc crescut de  dezvoltare a rezistentei la insulina, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arteriala, colesterol ridicat si boli de inima. In concluzie, diagnosticarea precoce a acestui sindrom este extrem de importanta.

Desi nu exista niciun remediu pentru afectiune, aceasta poate fi controlata. Exista anumite remedii naturale simple si modificari ale stilului de viata care pot ajuta la ameliorarea simptomelor si pot reduce complicatiile:

– Ceaiul de menta, datorita proprietatilor sale anti-androgene, poate ajuta la ameliorarea simptomelor acestui sindrom. S-a constatat ca poate ajuta la reducerea hirsutismului, sau a parului in exces de pe corp, prin reducerea nivelurilor de testosteron liber, incetinirea cresterii hormonului luteinizant (LH) si a nivelurilor de hormoni foliculostimulanti (FSH).  Cum se prepara acest ceai? Extrem de simplu! Se adauga o lingurita de frunze uscate de menta la o cana de apa. Se lasa la fiert timp de 5-10 minute. Se strecoara si se bea acest ceai de doua ori pe zi, timp de cateva saptamani.

– Vitex agnus castus (mielareaua), este o alta planta benefica pentru ameliorarea simptomelor sindromului ovarian polichistic si tratarea infertilitatii datorate dezechilibrului hormonal. Planta contine un hormon de echilibrare si poate fi folosita, de asemenea, ca remediu pentru problemele menstruale. Se fierbe o ceasca de apa si se adauga o lingurita de boabe de mielarea proaspete sau uscate. Se lasa la fiert timp de aproximativ 10 minute. Se strecoara si se bea acest ceai zilnic, timp de cateva saptamani sau luni, pana cand vedeti o imbunatatire. Se intrerupe consumul daca sunteti multumit de rezultate. Ca alternativa, puteti lua aceasta planta sub forma de supliment. Pentru o dozare adecvata, consultati medicul.

Continutul de acizi grasi Omega-3 al uleiului de peste ajuta la reducerea hormonilor androgeni si imbunatateste sensibilitatea la insulina. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition indica faptul ca acizii grasi Omega-3 pot ameliora simptomele sindromului ovarelor polichistice prin echilibrarea nivelurilor de androgeni.

You may also like

Leave a Comment